Over Unleashed

Unleashed is gestart vanuit het idee om dieren en mensen te helpen op verschillende vlakken: met het uitlaten, de verzorging en met de opvoeding. Op al deze vlakken staan begrip en connectie centraal.  De focus ligt altijd op het fysieke en emotionele welzijn

De naam 'Unleashed' betekent letterlijk 'zonder leiband' of 'losgelaten'. Deze naam werd specifiek gekozen omdat het doel is dat zowel de dieren als hun baasjes alle zorgen kunnen loslaten

Unleashed wordt gerund door mijzelf, Elien Seys. Na mijn opleiding Taal- en Letterkunde wou ik alsnog mijn kinderdroom waarmaken: met dieren werken. Daarom koos ik ervoor om nog een volledig nieuwe opleiding te starten, de Bachelor Agro- en Biotechnologie: Dierenzorg bij Vives. Deze opleiding bereidde me voor op mijn huidige job als dierenartsassistente in Assebroek. Zo beschik is dus ook over de nodige medische kennis. Van kinds af aan was ik geboeid door honden en voornamelijk hun gedrag. Toen ik 2,5 jaar geleden mijn 2 honden Tesha & Nori (op de foto) adopteerde uit Turkije, kwamen zij bij mij toe met een rugzakje. Op voorhand had ik me zo goed mogelijk ingelezen over gedrag, maar de praktijk is toch nog altijd anders. Ze hebben mij enorm veel geleerd. Zo kwam ik ook in contact met o.a. gedragstherapeuten en de moderne, wetenschappelijk gebaseerde visie op hondengedrag. Dit boeide me enorm en ik besloot dan ook 1,5 jaar geleden om te starten met de opleiding tot Hondeninstructeur bij Syntra West. Deze opleiding dient als voorbereiding op mijn uiteindelijke doel, de opleiding tot gedragstherapeut. Ik heb reeds verschillende korte cursussen gevolgd over gedrag, waaronder "uitvalgedrag bij honden". 

Ik ben enorm geboeid door honden, maar heb een hart voor alle dieren. Van honden en katten tot paarden, schapen, geiten, ezels, vogels, kippen, konijnen,.. Alle dieren zullen met veel liefde en passie verzorgd worden. Mijn ultieme droom is om ooit op een kleine hoeve te wonen omringd door geredde dieren. 

Werkwijze en visie 

Werkwijze

Voordat u de eerste keer een afspraak maakt voor uitlaat of oppas, kom ik graag eerst langs voor een kennismaking bij u thuis. Zo leren we elkaar kennen, krijg ik wat meer informatie over de noden en gewoonten van uw dieren en kunnen er verdere praktische afspraken gemaakt worden. Dit kennismakingsgesprek is volledig gratis en vrijblijvend. Voor het aanvragen van een kennismakingsgesprek kunt u op de knop bovenaan de pagina klikken.

Voor de uitlaatdienst wordt bij voorkeur gebruikt gemaakt van een harnas en een lange lijn, zorg dan ook dat u een goed passend harnas en lange lijn  heeft (indien nodig kan ik een lange lijn zelf voorzien). Dit is voor de veiligheid en het comfort van de hond. Advies over harnassen en lijnen kunt u steeds bij mij vragen. Meer informatie over de uitlaatdienst kunt u vinden op deze pagina.

Voor de oppasdienst worden alle praktische zaken besproken tijdens het kennismakingsgesprek. Meer informatie over de oppasdienst kunt u vinden op deze pagina.

Voor een eerste adviessessie over opvoeding van een pup of geadopteerde hond kom ik steeds aan huis. Hierbij geef ik jullie grondige kennis over basisbehoeften en lichaamstaal mee en gaan we hier ook praktijkgericht mee aan de slag. Indien gewenst kunnen er ook vervolgsessies gepland worden. Dit kan - afhankelijk van de puntjes waar jullie verder op willen werken - doorgaan bij jullie thuis of op locatie. Het doel is om ervoor te zorgen dat er meer connectie en begrip is tussen hond en baasje. Meer informatie over de adviessessies kunt u vinden op deze pagina.

 

Visie

Voor het werken met dieren ligt mijn focus altijd op het welzijn van het dier, zowel fysiek als emotioneel. Dit wil zeggen dat er rekening wordt gehouden met de  noden van elk individueel dier. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een hond die het lastig heeft met andere honden op wandeling of een kat die medicatie moet krijgen. Er wordt enkel op een positieve manier gewerkt, straffen of aversieve technieken zijn absoluut niet aan de orde. Het doel is een goede relatie met het dier. Deze welzijnsgerichte methode is gebaseerd op modern wetenschappelijk onderzoek. Indien nodig wordt er ook doorverwezen naar en samengewerkt met dierenarts, fysiotherapeut, andere collega's,..